KEBAKARAN DI JATI!!!!

Kolej jati UiTM dikejutkan dgn satu kebakaran malam tadi,kejadian berlaku pada pukul 2.30 pagi yg bermula dari bahagian sampah belakang blok C. Api merebak dengan cepat sehingga naik ke tingkat 6,kejadian berpunca dikatakan dari puntung rokok yg dibuang ke dalam tong sampah di bawah,hasil siasatan penuh masih ditunggu.
 Kebakaran pada mulanya diselamatkan oleh hasil usaha pelajar sendiri sebelum pihak bomba datang.
Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa berlaku sekadar apa yg dilaporkan,hanya 5 org cedera,sorg patah kaki,2 org terseliuh dan 2 org melecur(seorg 50 % dan sorang lg 30% melecur) kerana panik di atas apa yg berlaku. Diharap pihak pengurusan jati dapat memberi  laporan penuh kepada pelajar di atas kejadian yg berlaku.-TEAM CAKNA GMM-

Reactions:

3 comments:

  1. semoga mereka yang cedera cpt sembuh..
    amin~

    ReplyDelete
  2. Selepas tgk video rakaman di atas, inilah Kebodohan perakam video dan rakan2 sewaktu dgnnya:

    1. ada ke tanya soalan "xde org ke call ambulance?" (ape punye gong mangkuk ayun la tanya soalan cepu mas yang otak kat kepala lutut camtu) nak kata xsekolah tp budak U. ambulance pun kene panggil gak tp, call la bomba dulu. rasa nya kalo tanya budak darjah satu pun akan tahu nak call sape kalo ada kebakaran.
    2. pandai menjerit je, bukan kata pegi turun gegarkan pak guard n warden bertugas, cari pembesar suara.....
    3. rakam je, tp x call bomba (patut nya, tu la benda pertama sekali yg kene buat)
    4. kalo da nampak api makin marak tu, turun la woi, ape la bebal sgt still duduk kat dlm bilik korang tuh, pegi la cari loceng penggera kecemasan, pegi tekan butang kecemasan (ape la derang nih)
    5. stakat menjerit sambil rakam kan kejadian, baik xyah, then lepak ngan kengkawan dlm bilik, pastu buat spekulasi perbincanagan beramai2 kat dlm bilik tu, bukan kata nak turun buat tindakan bijak ...

    ReplyDelete
  3. Sebab tue jangan la MEROKOK!!!! Dah la rokok tue pembunuh senyap diri sendiri...lepas tue, jd pembunuh orang lain...Kesilapan BODOH org yg merokok tue...Baik mengaku salah...You "killed" someone innocent...

    ReplyDelete